Enthoutpark PCS met nieuwe sierbomencultivars


Dienstverlening Enthoutpark PCS

Als boomteler en lid van het PCS of W&W kan je vermeederingsmateriaal bekomen op het Enthoutpark van het PCS. Op een perceel van 2500 m▓ met een aanplantcapaciteit van 125 zorgvuldig geselecteerde nieuwe sierbomencultivars kan je per snijbeurt een beperkt aantal takken per cultivar afnemen. Nadien vermeerder je deze takken zelf op je eigen bedrijf en kan je een vernieuwd assortiment sierbomen aanbieden aan je klanten.

Vermeerderingsmateriaal kan enkel bekomen worden door leden van het PCS of W&W. Ben je nog geen lid? Klik hier voor meer info over het lidmaatschap van het PCS of het Waarnemings- en Waarschuwingssysteem en voor activering van een nieuw lidmaatschap.

Klik hier om het artikel over de opstart en historiek van het Enthoutpark, verschenen in Sierteelt&Groenvoorziening 11 van 15 juni 2016, te lezen.
Klik hier om het artikel over het Enthoutpark, verschenen in Sierteelt&Groenvoorziening 8 van 30 september 2018, te lezen.
Klik hier om het filmpje van Vilt Teevee (januari 2019) te bekijken over enten.


Inventarislijst

Klik hier om de inventarislijst met de momenteel beschikbare cultivars in het Enthoutpark te bekijken.

Deze lijst is opgemaakt op basis van een inschatting van de beschikbaarheid van ent‐ of oculatiemateriaal op de cultivars in het Enthoutpark en kan afwijken van de werkelijke beschikbaarheid, o.a. door reeds uitgevoerde afnames. De collectie sierbomencultivars kan van jaar tot jaar wijzigen.


Aanmelden

Voor je komst naar het Enthoutpark, maak je een afspraak met ÚÚn van onderstaande contactpersonen.

Het Enthoutpark is toegankelijk van maandag tot vrijdag tussen 9u30 en 16u. Bij je aankomst op het PCS, dien je je vooraf aan te melden op het secretariaat.


Contact
Co÷rdinator Boomkwekerij
Filip Rys, T: 09 353 94 73
E: filip.rys@pcsierteelt.be

Praktische co÷rdinatie Enthoutpark
Frank Lagaert, T: 09 353 94 94