Nieuwe brochure over monitoring, identificatie en controle van mijten


Binnen het Europese project Uniforce, waarin we samen met onderzoekers uit Nederland, Spanje en Zwitserland op zoek gingen naar betere monitorings- en bestrijdingsmethoden voor plaagmijten, werden de brochures 'Monitoring, identificatie en controle van mijten, de aanpak volgens IPM' en 'Monitoring, identification and control of mites, the IPM approach' opgesteld met een bondig overzicht van de belangrijkste plaagmijten en de resultaten van de bestrijdings- en neveneffectenproeven die in het kader van dit project uitgevoerd werden. Binnen het project werden ook posters en fiches ter herkenning van de belangrijkste mijtenplagen in houtachtige gewassen gepubliceerd. Voor alle vragen rond mijten kan je uiteraard steeds bij het PCS terecht.

Deze digitale brochure is zowel in het Nederlands als in het Engels beschikbaar. Klik hier om de brochure online te bekijken. Klik hier om de posters en fiches 'Mijten herkennen' te bekijken.

De brochure werd opgemaakt in het kader van het project 'UNIFORCE: toepassen van IPM-strategieŽn om plaagmijten te bestrijden in bessen, zachtfruit en houtige sierplanten'. Klik hier voor meer informatie over het project.