PCS staat voor je klaar tijdens deze crisis


Het zijn rare tijden, de coronacrisis heeft een grote impact op onze maatschappij en ons dagelijks leven. Ook onze sector krijgt het bijzonder hard te verduren. Voor verschillende deelsectoren van de sierteelt zou dit een topseizoen moeten worden, maar de natuur heeft daar anders over beslist.

Toch zien we dat velen onder jullie zich hier niet zomaar bij neerleggen en op een creatieve manier kleur bij de mensen thuis brengen. E-commerce heeft een enorme boost gekregen en we zien veel solidariteit en appreciatie bij de Vlamingen voor de lokale siertelers. Ook de bloemen die bezorgd worden aan de rusthuizen en het medisch/verzorgend personeel zijn werkelijk hartverwarmend en tonen dat jullie een gul hart hebben. Dat doet deugd!

We zijn er ons heel sterk van bewust dat de sector na de crisis niet meer dezelfde zal zijn. Samen met AVBS zijn we momenteel bezig aan een herlanceringsplan voor de sierteelt, zodat op korte termijn de schade zoveel mogelijk beperkt wordt en op langere termijn de bedrijven beter gewapend zijn tegen zulke crisissen.

Ook op het PCS heeft de crisis een enorme impact, maar we proberen er het beste van te maken. De aanliggende proeven worden afgewerkt en in de mate van het mogelijke worden ook nieuwe proeven opgestart. Uiteraard zijn bepaalde activiteiten binnen de projecten en onze studiedagen voorlopig opgeschort. Onze onderzoekers en co÷rdinatoren werken zoveel mogelijk van thuis uit, zoals de maatschappij dat momenteel ook van ons verwacht.

Uiteraard blijven we verder werken om de sierteeltsector zo goed mogelijk te ondersteunen, op alle vlakken. We zijn bereikbaar voor al je vragen, de Adviesdiensten staan voor je klaar.

Klik hier om de contactgegevens van onze medewerkers te bekijken.

We wensen iedereen een goede gezondheid, goede moed in deze crisis en hopen net als jullie dat deze snel voorbij is.