Lidmaatschap PCS en Waarschuwingssysteem


Ben jij al lid van het PCS of het Waarschuwingssysteem voor ziekten en plagen in boomkwekerij, tuinaanleg en openbaar groen? Hieronder zie je waarom het de moeite waard is om lid te worden:
Lidmaatschap PCS
Lidmaatschap PCS + Waarschuwingssysteem (W&W)
€ 60/jaar excl. BTW
€ 120/jaar excl. BTW voor buitenland
€ 120/jaar excl. BTW
€ 240/jaar excl. BTW voor buitenland
Als PCS-lid krijg je ledenvoordelen en ondersteun je het praktijkgericht onderzoek voor de sierteelt- en groensector van het PCS. Je maakt gebruik van de volgende ledenservice: Als W&W-lid leer je bij waargenomen ziekten en plagen in boomkwekerij, tuinaanleg en openbaar groen ingrijpen met kennis van zaken, doelgericht voor schade is aangericht. Als W&W-lid maak je gebruik van de volgende ledenservice:
1. Toegang tot onderzoeksresultaten van het PCS met je login op www.pcsierteelt.be

Op het ledengedeelte kan je online de jaarverslagen en rapporten van het onderzoek op het PCS, de posters 'Erkende middelen' en ‘Reinigings- en ontsmettingsmiddelen' en Fytotoxweb raadplegen. Deze kennis kan je gebruiken om innovaties op je bedrijf te implementeren.
1. Waarschuwings- en Actua-berichten:

Leden ontvangen Waarschuwingsberichten wanneer een parasiet waargenomen is en vernemen hoe men deze best bestrijdt, doelgericht voor er schade op de plant is aangericht. Actua-berichten geven onafhankelijke info over de nieuwste bestrijdingsmiddelen, geïntegreerde gewasbescherming en helpen bij acute problemen.
2. Posters 'Erkende middelen' en ‘Reinigings- en ontsmettingsmiddelen'

Met de jaarlijks vernieuwde posters 'Erkende
middelen onder bescherming en open lucht' hebben
leden een up-to-date overzicht van de erkende gewasbeschermingsmiddelen steeds bij de hand.
NIEUW: Ook helpt de nieuwe poster ‘Reinigings- en ontsmettingsmiddelen in sierteelt’ leden om het juiste product te kiezen bij het onderhouden van serres, gereedschappen, irrigatiesystemen, spuitapparatuur,...

2. 'PCS Ziekten en Plagen' app en
Informatiefiches W&W

Leden leren via de ‘PCS ziekten en plagen’ app eenvoudig zelf waargenomen parasieten en nuttigen op boom- en siergewassen herkennen op basis van foto’s. Ook kunnen ze geïllustreerde informatiefiches W&W met ziekten, plagen en nuttigen bijbestellen aan het voordeeltarief. De informatie van deze gedrukte fiches is eveneens verwerkt in de app.
3. 20% korting op de Adviesdiensten Water, Gewasbescherming en Klimaatregeling van het PCS

Vraag raad aan de Adviesdiensten van het PCS voor waterbeheer op je sierteeltbedrijf, bestrijding van ziekten en plagen in binnenteelten of het verlagen van energiekosten op bedrijfsniveau.
3. Advies en stalenonderzoek

Leden kunnen advies krijgen over gevonden schadebeelden en parasieten of over een gewasbeschermingsmiddel. Bij twijfel kunnen we voor jou met een stalenonderzoek bepalen welke parasiet de plant beschadigt.
4. Ledenkorting bij voorlichtingsactiviteiten van het PCS

Door deel te nemen aan studiedagen of cursussen, verruim je je vakkennis. Als lid word je steeds op de hoogte gehouden van onze activiteiten en kan je bij deelname van ledenkorting genieten.
4. Voordrachten en cursussen

Door deel te nemen aan voordrachten en cursussen, georganiseerd door het Waarschuwingssysteem, leren leden parasieten herkennen en efficiënt bestrijden.
5. Toegang tot Enthoutpark PCS

Boomtelers kunnen er vermeerderingsmateriaal van zorgvuldig geselecteerde nieuwe sierbomencultivars bekomen en zo een vernieuwd assortiment sierbomen aanbieden aan hun klanten.
5. Ledenlogo W&W

Als lid kan je met het ledenlogo W&W je klanten tonen dat je duurzaam omgaat met de bestrijding van ziekten & plagen, een troef voor jouw bedrijf!
6. Ondersteuning onderzoek voor sierteelt en groen

Je lidmaatschap betekent een belangrijke stimulans voor de werking van het PCS. De bijdrages uit de sector zijn een absolute vereiste om subsidies te kunnen aantrekken bij de overheid, zo kunnen we de sector ook morgen verder ondersteunen.
6. Lid van het PCS

Als lid van W&W ben je automatisch ook lid van het PCS (zie linkerkolom). Dit betekent onder meer dat je ook de posters 'Erkende middelen' en ‘Reinigings- en ontsmettingsmiddelen’ ontvangt.

Meer info over het Waarschuwingssysteem vind je op de homepagina van W&W.We hopen je binnenkort als één van onze leden te mogen verwelkomen!