Innovatiegids ‘Onkruidwerende afdekmaterialen voor een duurzame containerteelt’

Doordat er steeds minder herbiciden op de markt zijn en de toepassingsvoorwaarden steeds strenger worden, dringt een duurzaam alternatief zich op. Afdekmaterialen bieden hiervoor een goede oplossing. Door het toepassen van afdekmaterialen voorkom je onkruidgroei, wat neerkomt op het eerste IPM-principe ‘Voorkom in plaats van te genezen’. Ook binnen het vierde IPM-principe ‘Hou chemie als laatste optie’ past het gebruik van afdekmaterialen perfect.

De voorbije jaren werd op het Proefcentrum voor Sierteelt uitgebreid onderzoek verricht naar het gebruik en de toepassingsmogelijkheden van afdekmaterialen. De resultaten van dit onderzoek en de ervaringen met de uitgeteste afdekmaterialen werden gebundeld in de innovatiegids 'Onkruidwerende afdekmaterialen voor een duurzame containerteelt'. De eigenschappen van de afdekmaterialen en hun invloed op de plantengroei komen uitgebreid aan bod. Er worden verschillende soorten losse en vaste afdekmaterialen besproken en er wordt ook beschreven hoe een kostprijsberekening kan worden gemaakt.

Met deze innovatiegids heb je de nodige info over afdekmaterialen bij de hand. Zo wordt het in de toekomst een stuk eenvoudiger om het juiste afdekmateriaal te kiezen en op jouw bedrijf in te zetten op duurzame innovatie.

De innovatiegids is beschikbaar op het PCS en kan ook online geraadpleegd worden.
Klik hier om de publicatie online te bekijken.

Terug | Print