Adviesdienst Klimaatregeling

De Adviesdienst Klimaatregeling heeft als doelstelling energiebesparing te realiseren bij sierteeltbedrijven met een matige tot grote energiebehoefte. Door een grondige kennis van de fysiologische achtergrond van de plant en de introductie van innovatieve systemen, kan de klimaatsturing in de kas beter op de behoeften van de plant afgestemd worden. Door deze doorgedreven teeltoptimalisatie wordt de energie-efficiŽntie sterk verhoogd en blijven de energiekosten beperkt. De Adviesdienst is een kennispunt voor innovatieve technologieŽn en nieuwe teeltstrategieŽn.

De Adviesdienst Klimaatregeling staat de teler bij door middel van bedrijfsaudits, voorlichting en advies. Er is steeds ruimte voor discussie en overleg.

Innovatie in energie, praktijkcases 2016
Op 11 maart 2016 organiseerde Enerpedia de Open Energiedag. Op deze dag zetten, verspreid over heel Vlaanderen, een twintigtal land- en tuinbouwbedrijven hun deuren open om landbouwers kennis te laten maken met de innovatieve energietoepassingen die zij geÔmplementeerd hebben op hun bedrijf. Ook werd de brochure 'Innovatie in energie, praktijkcases 2016' uitgegeven door Enerpedia. Lees meer...

Innovatiegids ‘Zuinig en doordacht belichten, natuurlijk!’
De nieuwe innovatiegids ‘Zuinig en doordacht belichten, natuurlijk!’, uitgegeven door PCS, is een aanrader voor elke sierteler die de belichting op zijn bedrijf wenst te optimaliseren om zo de plantkwaliteit en rendabiliteit te verhogen. Alle facetten van belichting in de glastuinbouw komen erin aan bod. Lees meer...

Getuigenis: 'Adviesdienst Klimaatregeling' van het PCS helpt anjerteler bij klimaatsturing van serre

Cursus Klimaatregeling 2012
In januari en februari 2012 werd door het PCG en PCS een cursus klimaatregeling georganiseerd. Zowel voor de basis als gevorderde module was de interesse zeer groot. Bedankt aan alle deelnemers. Leden die de cursus niet konden bijwonen kunnen hier het cursusmateriaal terugvinden.
Bedrijfsbezoeken 2011

Het Innovatiesteunpunt en de Adviesdienst Klimaatregeling van het PCS organiseerden 5 dagen bedrijfsbezoeken met als thema Innovatieve serres en klimaatregeling.


Dienstverlening
De Adviesdienst Klimaatregeling staat, naast constante voorlichting, in voor adviesverlening inzake klimaatsturing, nieuwe apparatuur ..., bedrijfsaudits of het opmaken van een innovatieplan. Voor meer info, bel 09 353 94 94.
Publicaties
Klik hier voor een overzicht van de publicaties.
Nieuwe IR-audit
Wil je meer weten omtrent de audit met de thermografische camera? Binnenkort meer info!
Enerpedia
Op enerpedia, dť agrarische energie-encyclopedie, vind je een antwoord op al je vragen rond energiebesparing en hernieuwbare energie. Klik hier om de website enerpedia te bezoeken.
Samenwerking