Veldgids 'Nuttige insecten & roofmijten'

Hoe kan je nuttigen herkennen op je bedrijf of in groenvoorziening? Maak gebruik van de nieuwe veldgids 'Nuttige insecten & roofmijten', een overzicht van nuttige insecten en roofmijten als natuurlijke vijand voor plagen!

Nuttigen hebben een belangrijke rol bij het beheersen van verschillende plagen. Het herkennen en opvolgen van deze natuurlijke vijanden helpt bij het uitvoeren van IPM, Integrated Pest Management of ge´ntegreerde gewasbescherming. Om de nuttigen te leren kennen en herkennen is de recent verschenen veldgids ‘Nuttige insecten & roofmijten' het ideale hulpmiddel. Want waarnemen zorgt voor waarderen. Naast uiterlijke kenmerken, van ei tot adult, is er aandacht besteed aan de fenologie van de verschillende soorten. De gids bevat ook talrijke tips en weetjes over nuttige insecten/roofmijten en argumenten om te kiezen voor selectieve middelen die de nuttigen sparen. Er is gekozen voor de meest voorkomende soorten groepen van nuttigen.

Deze veldgids is nuttig voor iedereen die dagelijks in de natuur bezig is.


Wens je een exemplaar van deze publicatie te ontvangen?

Je kan de veldgids 'Nuttige insecten & roofmijten' hier downloaden. Een gedrukt exemplaar kan gratis aangevraagd worden bij de Provincie Oost-Vlaanderen. Klik hier om de publicatie aan te vragen.


Over de auteurs

Het idee voor deze gids ontstond in het kader van een PWO-project van de faculteit Natuur en Techniek van de Hogeschool Gent (HoGent) waarbij gedurende drie jaar de functionele biodiversiteit in de laanboomteelt is onderzocht. In dit project is de invloed van een bloemenrand en gemengde haag op het aantal nuttigen (functionele biodiversiteit) nagegaan.

De veldgids is met de grootste zorg samengesteld door HoGent en het Proefcentrum voor Sierteelt (PCS) en uitgegeven door de Provincie Oost-Vlaanderen.