Waarschuwingsberichten

Voor de parasieten, opgenomen in het Waarschuwingssysteem, wordt bij de ontluiking een Waarschuwingsbericht naar de leden verstuurd. Nog geen lid? Klik hier voor meer info. Via deze berichten wordt u gealarmeerd vanaf wanneer en hoe u gerichte controles op uw gewas kan uitvoeren. Vaak ontbreekt de tijd om zelf deze gewascontroles te verrichten en naar deze minuscule eitjes of larven te speuren. Via deze berichten krijgt u dus het sein om bepaalde planten en symptomen extra in het oog te houden.

Verder krijgt u ook de nodige informatie over welke gewasbeschermingsmiddelen u mag inzetten en de optimale bestrijdingsmethode. Indien mogelijk worden ook de eventuele, aanwezige natuurlijke vijanden op het bericht vermeld. Er wordt steeds geadviseerd om eerst de planten zelf te controleren op aanwezige plagen alvorens een behandeling uit te voeren om nutteloze behandelingen uit te sluiten. Om de Waarschuwingsberichten visueler te maken, worden er steeds enkele foto’s van de belager of zijn schade toegevoegd.

U ontvangt de berichten per e-mail. Gelieve wijzigingen in uw adresgegevens zo snel mogelijk door te geven om de continu´teit van de verzendingen te kunnen garanderen.

Klik hier
om een voorbeeld van een Waarschuwingsbericht te openen.

Klik hier voor de Waarschuwingsberichten van 2019 en de afgelopen seizoenen.

Terug | Print